Ontdek jouw unieke vrouwelijkheid

Mijn ‘favs’ om je weer verbonden te voelen met je vrouwelijke flow

en voluit te genieten.

 

Welkom mooie vrouw,

In deze intromodule maak je alvast kennis met de tools waarmee we tijdens het traject aan de slag gaan. Gebruik de komende weken om hiermee te experimenteren. Weet dat alles goed is. Probeer elke practice minstens één keer te verkennen.

Misschien

 • voel je bij sommige tools weerstand.

 • zijn er practices bij die jou al heel vertrouwd zijn.

 • voel je onmiddellijk heel veel en kan je genieten.

 • voel je net je blokkades.

Wees zacht en liefdevol voor jezelf. Vertrouw dat er precies naar boven komt wat nu nodig is om die volgende stap te zetten naar jouw unieke vrouwelijkheid.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou op pad te gaan in de wonderlijke wereld van het vrouw zijn.

Laat ons het leven voluit ervaren. Deel gerust je ervaringen. Ik hoor graag van je.

close-up 2.jpg

Liefs,

Dagmar

dagmar@biobalans.be, +32(0)496471068


Praktisch:

 • Elke 2-weken krijg je toegang tot een nieuwe module.

PROGRAMMA:

Intromodule

13/9/2019 - Module 1: Thuiskomen in je lichaam *je plek innemen*

27/9/2019 - Module 2: Mysteriën van het vrouw zijn *je bekken bewonen*

11/10/2019 - Module 3: De kracht van emoties *je innerlijk vuur voeden*

25/10/2019 - Module 4: Hartsverbinding *jezelf liefhebben*

8/11/2019 - Module 5: De stem van je schaal *je creativiteit laten stromen*

22/11/2019 - Module 6: Helder zien *je zielsroep volgen*

6/12/2019 - Module 7 : Integratie *je unieke essentie*

 • Elke module omvat video- en audiomateriaal waarin de practices voor de komende weken worden uitgelegd. Je kan deze in je eigen ritme bekijken en doen. Een richtlijn is 3 x/ week ca. 20 minuten en 1x per week 60 minuten.

 • 1x/maand is er een videocall waarin je vragen kan stellen. Deze data volgen.

 • Er is een besloten facebookgroep waarin je tussentijds ervaringen kan uitwisselen. Hiervoor ontvang je een uitnodiging. Ik zal hier zelf ook regelmatig aanwezig zijn om jullie vragen te beantwoorden en jullie aan te moedigen.

 • Het is fijn als je een Spotify account hebt. Ik deel hier muziek die je kan inspireren. Je kan opteren voor de gratis versie (met reclameonderbrekingen) of de betalende versie (ca. 10 euro/maand, op elk moment opzegbaar).

 • Benodigdheden:

  • voorzie een dagboek om je ervaringen neer te schrijven en tekenen, tekenpapier, kleurpotloden en/of creamateriaal wat jij leuk vindt zoals pastelkrijt, aquarel,…

  • yogamatje of zacht matrasje, dekentje, kussens, comfortabele kledij

  • een plek in je huis waar het fijn en veilig voelt om je practices te doen. Je kan hier ook een altaartje maken met spullen die voor jou een symbolische betekenis hebben en je aan je vrouw zijn herinneren. Als je geen vaste plek hebt, kan je bijvoorbeeld telkens hetzelfde dekentje gebruiken of je symbolen bij je leggen. Kaarsjes zijn ook altijd fijn om een intieme sfeer te creëren.


MIJN VIJF ‘FEMININE FLOW’ FAVORIETEN WAARROND DE MODULES ZIJN OPGEBOUWD:

 • adem en aandacht

 • aanraking

 • beweging

 • dans

 • creativiteit en expressie

Daarnaast vind je twee practices als afsluiter na een actieve oefening of voor elke moment waarop je ‘voeding’ nodig hebt:

 • rust en integratie

 • godinnendouche

En als bonus mijn heerlijk sensuele playlist. Deze brengt me altijd terug in mijn lichaam als ik me afgesloten, druk, vermoeid of overweldigd voel.

 

Adem en aandacht

Met elke inademhaling haal je lucht, energie en dus levenskracht naar binnen. De adem kan je helpen om je lichaam te voelen. Je bent dan niet meer enkel hoofd, maar weer een compleet mens. Als je met je aandacht je adem volgt, word je je bewust van je lichaam en de sensaties die hierin ‘wonen’. Een mondademhaling brengt meer ‘Shakti’ = energie en beweging, je aandacht gaat naar beneden, in je lichaam. Een neusademhaling brengt meer ‘Shiva’ = bewustzijn.

Intro-oefening: ademhaling en bewustzijn

Breng je aandacht bij je ademhaling en begin met te voelen waar jouw adem beweegt. Is dat in je borst? In je buik? Of juist in je flanken? Verander niks aan de plek waar jij de adem voelt en richt je nu op het tempo van je ademhaling: adem je rustig of wat snel? Tenslotte neem je waar of je ademhaling eerder oppervlakkig blijft of juist wat dieper gaat.

Dat is het, verder niets, alleen maar waarnemen hoe het nu is.


 

AanrakING

Aanraken en aangeraakt worden is erg helend voor ons vrouwenlichaam. Het is belangrijk dat je je kan openen, overgeven aan de sensaties en zo kan voelen wat goed voelt voor jou en wat niet. Zachte, trage aanrakingen vergroten je gevoeligheid. Diepere druk kan dan weer blokkades losmaken zodat de energie weer gaat stromen. Speel en voel wat fijn is voor jou. Welke sensaties brengt een verschillende druk en/of ritme met zich mee?

Intro-oefening: sacred touch – awakening the hands

Deze oefening kan je op zichzelf gebruiken of ter voorbereiding van één van de andere massages om je handen ‘wakker’ en gevoelig te maken.

Ga comfortabel zitten op een stoel, in je zetel op je yogamat of in je bed. Wrijf je handen in elkaar. Wek warmte op in je palmen. Plaats je handen voor je ogen en laat de warmte van je handen je ogen opwarmen, verzachten, ontspannen.

IMG_0128.jpg

Laat je handen nu naar beneden glijden en blaas er zacht in voel de sensaties van jouw eigen adem op je handpalmen.

Leg je handen in je schoot en begin je eigen handen te verkennen met jouw aanraking.

Voel elke millimeter van je handen, van de palmen tot de topjes van je vingers. Hoe voelt het als je met je palm masseert of met het topje van je vinger of misschien met je nagel. Kan je het verschil ervaren tussen de hand die aanraakt en de hand die wordt aangeraakt? Wees je bewust van elke sensatie, hoe klein ook. Kijk of je de kwaliteit van je eigen aanraking kan vergroten door er helemaal met je aandacht bij aanwezig te zijn. Speel en verken. Volg je plezier. Blijf diep in- en uitademen.

“Where attention flows, energy flows.”

Tip: je kan eventueel je wekker zetten op 10 à 15 minuten, afhankelijk van hoeveel tijd je wil vrijmaken. Dit helpt mij om me helemaal te kunnen overgeven en alle ruimte voor mezelf te nemen binnen dit tijdsbestek.

Laat langzaam je aanraking stilvallen en neem tijd om na te voelen.


 

Beweging

Onze energie kan pas vrijuit stromen wanneer wij ‘bewegingsvrijheid’ hebben. Er komt meer ruimte en vastgezette spanning kan vrijgelaten worden. Bewust bewegen helpt ook om uit je hoofd en in je lijf te komen. Neem elke dag even de tijd om je lichaam uit te strekken en te laten bewegen. 5 minuten per dag tijd voor jou, mag natuurlijk ook langer of meer, met wonderlijke resultaten.

cat stretches.jpg

Intro oefening: mijn 2 ‘quick’ fixes

Juicy stretches

Laat je hele lijf bewegen, oprekken, stretchen zoals jij wil. Breng eerst je aandacht naar je ademhaling en vandaar uit naar je lichaam. Maak nu stretch bewegingen geleid door je lichaam. Wees je bewust van elke beweging. Voel wat ze doet met je lichaam. Laat eventuele geeuwen, zuchten, geluiden,… toe. Neem regelmatig ook even pauze tussen de stretches om te voelen wat er in je lichaam is veranderd. Zoveel te vaker je dit doet, zoveel te makkelijker wordt het om je lijf de leiding te laten nemen. Een beetje zoals een kat die uitrekt na een heerlijk dutje. Je zal merken dat geen twee stretchmomenten hetzelfde zijn. Jouw lijf heeft telkens weer andere behoeften en bewegingen voor je. Dit geeft ruimte aan jouw wezen, aan jouw creativiteit. Een dagelijks ‘free flow’ stretch is een kleine stap, het vraagt weinig tijd én het laat je lichaam duidelijk voelen dat jij er bent en luistert. Het kan zittend, liggend, staand of een combi.

Shaking

Schudden, trillen of shaking help je om in je lijft te komen, om elke cel te laten trillen, loslaten en tezelfdertijd opladen.

a 'SHAKE' a day keeps the doctor away..jpg

Basishouding:

 • zet je voeten op heupbreedte,

 • je rug is recht, je schouders zijn laag,

 • je knieën zijn los,

 • je bekkenbodem licht gespannen,

 • voel het contact van je voeten met de vloer.

Laat nu vanuit je voeten een schudbeweging doorheen je hele lichaam gaan. Van je benen naar je billen naar je bovenlichaam, doorheen je hals en hoofd. Blijf rustig doorademen. Bij elke inademhaling laad je je lichaam op met nieuwe energie. Bij elke uitademhaling laat je los. Je hele lichaam trilt. Je hoeft niet het ritme van de muziek te volgen, meestal ‘schud’ je wat sneller. Laat de beweging ook weer rustig stilvallen. Neem tijd om na te voelen. Je uiterlijke beweging is gestopt. Hoe voelt je lichaam nu aan? Wat kan je binnen in je lichaam waarnemen? Versnelde hartslag? Tintelingen? Energiedoorstroming?

Tips:

 • extra leuk buiten, met blote voeten in het gras, in je eigen tuin of op een leuke plek aan het water.

 • Start met 2 à 3 minuten. Je kan opbouwen tot 10 minuten of zo lang als goed voelt voor jou. Laat je lichaam langzaam wennen. Het is een intense practice die veel kan vrij maken en in beweging zetten. Na een tijd neemt je lichaam de beweging over en kan je je er steeds meer aan overgeven.

Muziekinspiratie

Demo video


 

Dans

Je hoeft helemaal niet te ‘kunnen’ dansen om te dansen. Meer nog, zoveel te minder dans‘les’ervaring zoveel te makkelijker je bij de bewegingen komt die jouw lichaam wil maken. Mijn uitnodiging is om vooral je eigen flow te volgen. Dansen is heerlijk vrouwelijk. Het is de manier om je lichaam en je hele zijn in beweging te brengen. Om uitdrukking te geven aan wat er in je lichaam leeft. Om los te laten en weer te sprankelen van levensenergie. Zie het als een meditatie in beweging. Creëer je eigen ruimte en tijd om helemaal in de danservaring te duiken.

Intro oefening: vrije dans

Zet je favoriete nummer op en dans je lichaam helemaal los. Kijk of je je aandacht telkens opnieuw kan terugbrengen naar de sensaties in je lichaam en van hieruit de volgende beweging kan laten ontstaan. Adem diep in en uit tijdens je dans.


 

Creativiteit/Expressie

Ware creativiteit gaat niet over iets ‘mooi’ of ‘nuttig’ creëren of neerschrijven, maar over tot uitdrukking brengen wat in jou leeft. Speel, ervaar, verken. Laat het ‘doel’ los en geniet van de kleurrijke weg ;-)

Intro oefening: Genieten    

Wat betekent genieten voor jou?

o   Wat geeft jou plezier, vreugde?

o   Waardoor wil je je laten leiden om meer genot in je leven te brengen?

Zet je wekker op 5 minuten. Adem een paar keer diep in en uit en verbind je met wat ‘genieten’ voor jou betekent. Schrijf alles op wat in je opkomt.

Leg je blad nu voor je neer en duid 3 dingen aan die je het meest opvallen. Schrijf bij elk op welke fysieke sensaties je in je lichaam kan waarnemen als je je hiermee verbindt.


 

RUST EN INTEGRATIE

De vrouwelijke weg is de weg naar vertraging, naar het ontdekken van jouw ritme en hier alle tijd en aandacht voor nemen. Na afloop van een ‘actieve’ oefening, is het goed om tijd te nemen om even helemaal niets te doen. Om te rusten en ruimte te maken voor jouw lichaam om alles te integreren.

Overgave aan het ‘niets’

Zoek een houding waarin je minimum 5 minuten ontspannen kan liggen met gesloten ogen. Dit help om je aandacht naar binnen te brengen, naar je innerlijke belevingswereld, naar de sensaties in je lichaam.

 • ‘Savasana’: Ga liggen op je rug met je armen open langs je lichaam. De handpalmen omhoog. De benen liggen op een voor jou aangename breedte. De voeten vallen naar buiten. Voel hoe de achterzijde van je lichaam contact maakt met de ondergrond. Je ademhaling stroomt natuurlijk.

 • Enkele variaties hierop zijn:

  • liggend op je rug met opgetrokken, gebogen knieën

  • godinnenhouding of ‘liggende vlinder’: Ga op je rug liggen met je benen uitgestrekt. Buig je knieën en zet je voeten op de mat. Laat de knieën naar buiten zakken en plaats je voetzolen tegen elkaar. Ontspan in de knieën en in de liezen. Gebruik eventueel kussentjes om onder je knieën en/of heupen te leggen zodat je echt kan ontspannen. Extra bonus: Deze houding brengt meer openheid en soepelheid in je bekken.

 • Als het niet comfortabel is om op je rug te liggen of als je voelt dat je lichaam op dit moment beter kan ontspannen in een andere houding, dan kan je uiteraard ook op je zij of buik gaan liggen.


 

Godinnendouche

Als afsluiter na een practice en/of je rustmoment breng je je handen boven je hoofd en geef je jezelf een ‘goddess shower’ of liefdesdouche. Je kan je lichaam aanraken of misschien vind je het wel fijner om in je energieveld te blijven, de ruimte rond je lichaam. Laat je handen over je hoofd, gelaat, hals, borst, buik, bekken, benen en voeten glijden. Je kan dit een paar keer herhalen. Laat je handen ook een keer over de achterzijde van je lichaam glijden: je achterhoofd, je nek, je schouders, misschien je armen kruiselings afstrijken, naar je nierzone, je billen, benen en voeten. Geniet na van jouw liefdevolle aandacht voor JOU.

Demo video