Tips en Tricks

 
 

commitment:

Plan enkele keren per week wat tijd in. Neem je agenda en blokkeer voor de komende periode regelmatig β€˜Flow’ tijd. Hou je hier aan. Als het een keer niet lukt op de geplande tijd, dan zoek je een ander moment. Leg de lat niet te hoog. Beter elke dag 5 minuten of 1 x per week een uurtje dan elke dag 2 uur inplannen die uiteindelijk worden opgeslorpt door de beslommeringen van de dag πŸ˜‰. Zet kleine haalbare stappen in de richting van jouw verlangen. Zo krijgt je innerlijke saboteur praktisch geen kans om actief te zijn.

 

Van oude naar nieuwe energie:

Alles wat je meemaakt, kan zich opslaan in je cellen. Soms kan je hoofd al iets verwerkt hebben, maar zit het nog in je lijf. Emoties en tranen, geeuwen, zuchten, bewegen… zijn enkele manieren die je lichaam gebruikt om blokkades of oude energie weer los te laten zodat er meer ruimte komt. Dit mag je dus steeds meer gaan toelaten.

 

weerstand:

De uitnodiging is om tijdens het traject steeds contact te maken met je eigen lichaam en hier ook goed naar te luisteren. Als iets niet goed voelt voor jou, dan doe je het niet. Jij bent stuurvrouw van je eigen leven, van je eigen tijd. Vaak hebben dingen gewoon wat tijd nodig en kan iets wat je de eerste keer als vreemd of onveilig ervaart, een volgende keer een heel ander gevoel geven.

Als je weerstand voelt, kan je in eerste instantie gaan kijken:

- waar voel ik die weerstand in mijn lichaam?

- kan ik erin ademen en ermee bewegen?

Experimenteer met je comfort zone:

Kijk of je deze wat kan oprekken. Of je bewust nieuwe dingen kan gaan uitproberen. Om werkelijk verandering in je leven toe te laten, ga je vaker β€˜ja’ zeggen tegen het onbekende. Zorg hierbij goed voor jezelf. Kijk of je wel nog in contact kan blijven met je lichaam. Of je elke cel kan blijven voelen. Spanning hoort bij transformatie. Als je echter merkt dat je je terugtrekt uit je lijf (β€˜space out’), dat je helemaal verstart en geen ontspanning meer kan vinden in de situatie, dan is het voor nu waarschijnlijk een brug te ver.

herbronnen

Hierbij 'bronnen' die je kan aanspreken om te gronden wanneer je overweldigd wordt. Experimenteer met wat voor jou werkt. Je zenuwstelsel weet zich geen raad met de verandering die er gebeurt in je lichaam. Als je het ruimte geeft dan komt het als vanzelf weer tot rust. Je 'hoofd' kan je hier meestal niet mee helpen. Manieren om te integreren die wel werken:


πŸ’› Raak je lichaam stevig aan, van boven naar beneden, van beneden naar boven, ... 
πŸ’› Tegen een muur duwen met je rug
πŸ’› Je lichaam in een matras of tegen de grond drukken 
πŸ’› Drink water of thee en voel hoe dat voelt in je mond, keel, buik
πŸ’› Bad nemen
πŸ’› Schudden
πŸ’› Dansen op je lievelingslied
πŸ’› Wandelen, de natuur ingaan
πŸ’› Grappige filmpjes kijken
πŸ’› Gezellig onder een dekentje kruipen
πŸ’› Diep inademen en geluid maken op je uitademhaling
πŸ’› Knuffelen met iemand waarbij je je op je gemak voelt
πŸ’› Met ons delen of met iemand waarbij je je goed voelt
πŸ’› Eet iets wat je voedt en wat aardend is

En vooral weet dat dit goed is, dat je beweegt richting jouw verlangen en dat het nu ook al helemaal goed is zoals het is. Jij bent perfect.